152.

Som sagt; Chicago, Chicago! 

Stal bilderna från Ankit (Black Batman), som ni ser på bilderna! Kallar honom för övrigt Anki istället, så han är lite av en ersättare till min mamma! Haha..
 
 

151.

Alltså, någonting som jag älskar är spontanitet! Igårkväll blev jag medbjuden på middag på ett ställe i krokarna och tja, det vaar ju trevligt tyckte jag.. Men vart vaknade jag upp imorse? I Chicago! Hade en fantastisk utekväll där igår och ja, vad ska man mer säga? Jag vill tillbaka snart! (vilket jag ska då jag och Åse ska dit den 18:e oktober!)

Bilder kommer men jag glömde min telefon hos en kompis så jag får nog springa över till henne innan ni får ta del av min härliga gårdag!

150.


Ska snart lämna in min första etikläxa.. Alltså, etik är ju ett VÄLDIGT speciellt ämne och det är ju mycket egna tankar men ändå ska vi bedömas på hur vi har tänkt genom poäng; 1-5 på varje fråga. Vi får se hur det går! 

149.

Blev bara liiiite dålig stämning när jag fick min kaffe på Starbucks idag....


148.

Hej allesammans!
Onsdagar är min längsta dag egentligen men idag var två av mina fyra klasser inställda så ja, den långa dagen blev ganska kort!

Är väldigt glad idag för det känns verkligen som att tiden flyger förbi - det betyder alltså att jag trivs här men att jag ändå snart får vara med den jag älskar mest! Kan man begära mer? Nej!

Ni är förbannat dåliga på att kommentera!? Bad om ett rubrikförslag - fick 0! Skärpning!

(Älskar er ändå för att ni läser)





147.


Idag har jag varit på ett jättetrevligt lunchmöte på restaurangen Stockholm Inn. Där träffas en grupp svenskättlingar en gång i månaden och som ni kanske minns så var jag där förra månaden för att hålla en presentation. 

Denna gången hade vi finbesök från Sverige, nämligen gymnasieelever från De La Gardie-gymnasiet i Lidköping! Eleverna är här för att fortsätta arbetet med att bygga några hus, ett projekt som nu har hållt på i tre år! 

Jag presenterade den midsommarfest som jag ska hålla i i november på Rockford University!

Jätteroligt att få komma dit igen, alla är så fantastiskt rara och jag hoppas att jag får komma tillbaka till mötet som hålls i oktober! 

146.


Kan ju tala om att Red Mangos froyo hamnar på cravinglistan.. Haregud va gott!

145.

Kan ni inte ge mig en rubrik att skriva efter? Är SÅ oinspirerad! 
HJÄLP
 
Om ni hjälper mig blir jag såhär klämkäck och glad!!
 

144.

07.35 den 14:e december 2013. (saknar dig hjärtat)
 
 
 

143.

Igår var jag alltså hos Kaela och hennes familj och gjorde "Caramel Apples". Hur mysigt som helst! Det är alltid skönt att få åka utanför campus på helgerna för att komma bort från skolvärlden lite. 
 
Idag blir det PLUGG på Starbucks ungefär hela dagen, vilket inte alls känns tråkigt vid närmare eftertanke - ni vet ju vilket lugn jag finner inne på Staaarriis! 
 
Vad har ni gjort i helgen då? 
 

142.

Alltså, jag vill VERKLIGEN INTE jinxa som jag gjorde när jag gick Growth Management i Halmstad och sa att min juridiktenta gick FANTASTISK (fick IG) MEN - provet gick rätt bra! Heja. Efter skoldagens slut, 12.00, gick jag sju kilometer på löpbandet samtidigt som jag  först pratade med mina föräldrar och sen med min karl. Myyz.  Nu är klockan tio över fem och jag ska alldeles snart går  till matsalen för att äta. 
 
Känner att bloggen bara blir  SÄMRE och SÄMRE - vad ska jag skriva om? Hjälp mig! Stefanie "bloggiz" Witting kanske har något förslag? (om hon ens läser min blogg???) 
 
Min vän Meerim gjorde den här fantastiska skapelsen på min handled igår (Antar att Y ryser av blotta tanken på handledskonst) Blev ju riktigt fint!
 
 
 
 
 

141.

Det ENDA tv-program jag tittar på när jag är här, på grund  av att varken VIAPLAY eller Netflix funkar här, är Svenska Hollywoodfruar (förutom att jag ser om West Wing med Kaela). Jag skäms INTE när jag säger att jag ÄLSKAR  det! Det får  mina tisdagar  att bli lite roligare, än vad de redan är. 
 
Är det någon mer än jag som tittar? 
 
 

140.

Just nu sitter jag på en lektion, så jag borde inte blogga egentligen - men jag känner att bloggen har kommit lite i skymundan så nu vill jag skriva av mig. Som jag skrev tidigare så är jag superglad idag tack vare Winnerbäcks skivsläpp, men jag är också supernervös inför  fredag då jag har min första exam här på Rockford University! Ämnet är Human Development och jag får ha med en fusklapp på provet, så jag hoppas att det ska gå bra.  Upplägget är en "essayfråga", där man måste skriva en liten rapport om frågan och de andra 40 frågorna är flervalsfrågor! 
 
Nu har det gått lite mer än en månad av min vistelse är i USA och allt känns jättebra. Det som känns mest ovant från att gå i skola i Sverige är att, såklart, prata engelska hela tiden och att ha  en rumskompis - men båda av dessa sakerna funkar alldeles utmärkt. 
 
Man spenderar ganska mycket tid på campus  eftersom man både bor och går i skola här, så ibland känns  det skönt att bara åka någon annanstans och plugga. Igår fick jag skjuts av Jessica till Starbucks där jag satt och pluggade i tre timmar. Fantastiskt. Starbucks är, sen jag bodde i London, lite av ett andra hem. När jag kommer in på ett Starbucks känner jag mig lugn och alla bekymmer bara försvinner - hur knäppt? Jaja, härligt är  det iallafall. 
 
 
 
Hur mår ni, små raringar? 
 
 

139.

Idag är det alltså den 18:e och Lars Winnerbäck har släppt sitt tionde album. Det är fyra år sedan sist, men som jag skrev på Instagram så kunde inte detta kommit mer lägligt. Denna hösten kommer bli kortare och min längtan efter den jag älskar mest kommer bli lite lättare.
 
Älskar redan låtar som "Skolklockan", "Monsterteorin", "När det blåser från ditt håll" och "Hosianna". 
 
 

138.

Idag startar fredsveckan på  Rockford University så om cirka en timma ska jag representera Sverige i en cermoni i Fischer Memorial Chapel på campus. 20 olika nationer representeras och jag ska säga vad jag heter  och vart jag kommer ifrån, på engelska och sedan ska jag säga "May peace prevail on earth" på svenska, alltså: "Låt freden segra på jorden". Jag ska även hålla i en svensk flagga. 
Är jättestolt över att komma  ifrån Sverige, och det känns fantastiskt att få representera mitt land i olika cermonier här. 

137.

"Jag har helt tappat lusten att vara man"
Så inleder Anders Westgårdh sin krönika från den 4:e mars 2013. Westgårdh skriver att "mäns våld mot kvinnor är också ett angrepp på den normala och vettiga formen av manlighet som de flesta av oss fortfarande bekänner oss till, trots att förrädarna mitt ibland oss tycks bli fler och galnare för varje dag som går."


Först och främst vill jag börja med att säga att jag tycker att våld mot kvinnor är en av de mest vidriga sakerna som finns. När någon väljer att slå en främling, en släkting eller sin älskade, då är det någonting som är allvarligt fel. Jag vill fortsätta med att säga att jag har försökt jobba emot kvinnovåld - Mayday Events första insamling gick, oavkortat, till Kvinnohuset Tranan i Skaraborg. Kvinnorna som jobbar där är fantastiska inspirationskällor och de kunde inte göra ett bättre jobb än vad de gör.

Med det jobbet som olika kvinnohus och andra organisationer runt om i världen gör, i kampen mot våld mot kvinnor, så tycker jag det är förjävligt att hans debattartikel handlar om kön. Varför inte fokusera på det verkliga problemet, det vill säga våldet?

Han avslutar sin artikel med att uttrycka hopp inför framtiden: "Men det kommer inte att hålla i evighet. Dagens unga kvinnor är smartare och bättre än sina mödrar och mormödrar. De accepterar inte ­varken att giftas bort, spöas upp, förlöjligas eller förminskas. De har en lysande framtid, och det är därför jag ibland önskar att jag vore en av dem i stället för en av oss."  Jag tycker det är tragiskt att han, mitt i ett fantastiskt stycke, avslutar med att önska att han inte vore man. Av alla de 3, 5 miljarder männen som lever på jorden så tror jag knappast att alla de är för våld, isånnafall hade vi lika gärna kunnat ge upp. Det är inte MANNEN som slår - det är den SJUKA INDIVIDEN. Låt oss inte glömma att det finns kvinnor som också slår och förminskar sina män - absolut inte i samma utsträckning, men jag vill ju inte sluta vara kvinna bara för att det finns idioter till kvinnor.

Låt oss komma överens om en sak: Vi ska härmed sluta kämpa emot ett kön och istället KÄMPA EMOT VÅLDET.

error

 

136.

Lördaaaag! 
 
Gissa vad jag ska göra nästan hela dagen? Plugga. Så jag  ser rätt mycket fram emot klockan tre då jag ska ta en liten paus och kolla in när Jessica spelar fotboll! (SOCCER) 
 

Igår var det alltså fredag och jag och Kaela tänkte ta det lugnt och se på ett avsnitt av vår favoritserie Homeland. Icke sa nicke, vi valde att istället hjälpa en annan vän som behövde åka till vårdcentralen, så från klockan nio till tolv på kvällen satt vi på vårdcentralen, var på apoteket och irrade runt i Rockford i jakt på ett andra apotek eftersom det var så fruktansvärt dålig service på det första.
 
Hur spenderade ni fredagen  den 13:e? 
(Appropå fredagen  den 13:e: nästa gång den infaller, 13:e december, så åker jag hem till min lovaaah)
 
 
 
 

135.

Glad fredag på er allesammans! 

Jag kom på att jag ju har glömt  att berätta för er att jag har fått jobb! Jajamänsan, numera jobbar jag extra som international liaison på ISSS-kontoret (International Students and Scholars Services) här på campus. Jag kommer jobba cirka 11 timmar i veckan och är mycket tacksam över att kunna tjäna några extra slantar, såhär när hösten faller på. 
 
Jobbet kommer bland annat inkludera att arrangera en svensk midsommarfest i november! Inte en tråkig arbetsuppgift, om jag  får säga det själv. 
 
Photographer: Haley Foster
 
 

134.

Jag vill ägna en liten tanke åt att det är 11 september idag, det känns lite speciellt när man är i USA just denna dagen. Under en bilfärd idag såg jag flaggor på halv stång och på skolans Facebookgrupp lades en minnesbild upp, 
 
Jag minns vart jag var den där dagen, för tolv år sedan. Hemma hos Lisa Mäki ringde telefonen och vi blev ombedda att stänga av Grease, eller vad det nu var vi tittade på, och slå på nyheterna. Klockan måste väl har varit fyra eller fem, svensk tid och där satt vi, två elvaåringar med munnarna fulla av polarkaka med hasselnötsmassa. Jag minns att jag verkligen inte förstod vad som hände - det tror jag inte heller att Lisa gjorde. Oavsett vad vi förstod  eller inte, så var det en fruktansvärd dag för en hel nation som kanske aldrig kommer komma över det. 
 
 
 
 

133.

På ett mycket hackigt internet försöker jag nu se president Obamas tal till folket angående Syrien. Undrar verkligen vad summan av kardemumman kommer bli. Intressant är ju att klockan om fyra timmar går över till en ny dag och den 11:e september är här..
 

133.

Okej, nyss tog jag precis ett litet break från plugget  och under den pausen hann jag nätshoppa lite.. Jag ÄLSKAR ju saker som har guldfärg - tillexempel min fantastiska Michael Kors-klocka och detaljerna på min Steve Madden-väska, så nu har jag kompletterat min "guldsamling" med ett par hörlurar från Happy Plugs!
Hur snygga?
 
 

132.

Dags för kategorin: Äckliga och irriterande djur som befinner sig på campusområdet. 
 
1. Cikadan. Detta otroligt obehagliga djur som låter och flyger omkring som att den vore Batman. Trodde de bara fanns på varmare ställen, men tydligen inte. Har vi de här vidriga skapelserna  i Sverige? 
2. Tvättbjörnen.  Skulle gå hem från gymmet igår och sprang nästan in i en tvättbjörn! Den var alltså cirka fem meter ifrån mig i en soptunna, mumsande på en gammal cheeseburgare. Alltså, jag är VERKLIGEN rädd för dessa djur numera, då jag ALDRIG har sett en tvättbjörn förr. De är så luriga och springer runt på campus när det mörknar.
3. Kanadagåsen. Rätt så äckliga, eftersom dom bajsar överallt och för världens oväsen utanför fönstret på morgonen .
 
Vinnare av mest vidriga djur på campus blir iallafall tvättbjörnen! Har ni någonsin träffat på  en tvättbjörn? 
 

131.

För min  födelsedag så fick jag  ett paket i min brevlåda på campus. Det var mina söta föräldrar som hade skickat en tårta över Atlanten via www.postkakan.se ! Tårtan var fantastisk god och det tyckte även min vänner som hjälpte mig att sluka den!
 
Tack, familjen!
 
 
 
 
 

130.

Igårkväll hängde jag med några andra kompisar till ett ställe som heter Old Chicago, för att fortsätta firandet. Vi beställde in en fantastisk pizza och drack öl. Efter det åkte vi hem igen  och förfestade och sedan stack vi till ett ställe som heter  "The District" för att skaka rumpa och dricka shots. En FANTASTISK avslutning  på en fantastisk dag! 
 
 
 

129.

Hipp, hipp, hurra! Idag är det alltså min  födelsedag och  den kunde inte ha börjat bättre än vad den gjorde. Fick inom loppet av en halvtimma prata med min älskade sambo, min älskade familj och min älskade morfar. Hur bra? 
 
I morse åkte vi till Stockholm Inn för lite svenska pannkakor och efter det styrde vi kosan mot Edwards Apple Orchard! Det är ett ställe som erbjuder äppelplockning, försäljning  av fantastiskt goda saker och så vidare. 
När vi kom tillbaka hade tjejerna bakat muffins och jag  fick presenter, så himla fint!
 
Nu är klockan snart fyra och jag ska ta mig en powernap för  klockan sex ska vi ut och käka middag och efter det blir det nog  en liten pubrunda! 
 
 
Såhär glad blir man av att fylla 23! 
 
 

128.

Men hej!
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om idag. Mycket koffein, lite fotboll och i allmänhet ganska slappt - vilket bidrar till det faktum att jag måste sätta mig och plugga nu.

HATAR att jänkarna ska envisas med att kalla fotboll för soccer! Dör. Säger alltid football och då tror alla att jag snackar om amerikansk fotboll, vilket jag ALDRIG skulle prata om då jag inte förstår sporten?! Iallafall så förlorade Regents så det var ju inte en så rolig SOCCER-match...

Hur som haver, tydligen verkar min blogg suga eftersom jag bara har cirka 10 trogna läsare! Kom igen!! Jag känner fler än 10 personer som borde följa denna blogg SLAVISKT.. Lol.

Okej, kanske ska sätta igång och läsa lite etik nu då?

127.

Alltså, kan någon förklara för mig om folk i Sverige har pollenallergi i september? Här har man tydligen det.. Så även jag, så nu har jag bunkrat upp med en liten pillerburk för att slippa eländet.

Hur mår ni annars raringar?

126.

Jag saknar min sambo så mycket, han är verkligen bäst. Om typ tre månader får jag se honom igen och jag längtar verkligen så mycket. Missförstå mig rätt, det är jätteroligt att vara här - men ingen/ingenting gör mig gladare än min goding! 
Ett gölligt kort från London, förra året. 
 
 

125.

Idag har det varit (är fortfarande) Labor Day och vi har varit lediga från skolan. Kaela bjöd därför in mig, Meerim och tre av de saudiarabiska tjejerna för att käka middag med hennes familj hemma hos dom. SUPERMYSIGT! Vi fick goda hamburgare och alldeles för god glass till efterrätt. Vi spelade även UNO och kände oss som en multikulturell klubb där vi satt och lärde varandra att säga tack på våra språk, haha. 
shakrn, spatsiba, thank you & tack! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

124.

Iförrgår frågade jag en av mina kompisar här om jag kunde få följa med henne  och hennes familj till kyrkan. Jag har, sedan tidigare, förklarat för henne att jag aldrig har varit i kyrkan i Sverige förutom konfirmation, dop, bröllop, begravningar och så vidare. Jag förklarade också att det inte är jättevanligt att folk hemma går i kyrkan varje vecka.
 
Hur som helst, jag fick följa med. Den kyrkan vi gick till har ett motto som lyder: "Heartland - a different way to do church" och ja , det var ganska annorlunda att komma in i ett ombyggt köpcentrum som numera fungerar som kyrka. Lokalen var verkligen inte "kyrklig" utan det kändes mer som att jag  skulle  gå på konsert. Mycket musik och lite prat var vad som fyllde gudstjänsten och det var riktigt trevligt. 
 
Anledningen till att jag följde med är att jag känner att jag vill se så många sidor av kulturen som  möjligt medan jag är här. Jag tror inte på gud, jag tror snarare på karma - men ska man lära sig något så kan man lika gärna följa och utforska den amerikanska kyrkan istället för att hänga på campus. 
 
Tack Kaela för att jag fick följa med!/Thanks Kaela, for letting me come to church with you :) 
 
 
 

123.

Lina:
Jag är nyfiken på vad det var som fick dig att välja just Rockford? 

Puss & kram från Halmstad!
 
Min söta, före detta klasskompis, som gick i min klass i Halmstad undrar alltså varför jag har valt att komma  till just Rockford. 
 
Såhär var det;
Redan när jag började på Högskolan i Skövde, augusti 2011, hade jag planer på att åka utomlands en termin, men de tankarna försvann lite när en fantastiskt härlig man dök upp i mitt liv i november 2011. Jag kände att jag trivdes så bra med honom så en termin utomlands kändes inte relevant, men....
 
....den 15 november 2012 var Högskolan i Skövdes sista ansökningsdag  för utlandsstudier under hösten 2013. Med vetskapen att min sambo inte skulle vara hemma under den terminen, då han skulle åka iväg på utlandsmission, skickade jag in en ansökan. Man fick rangordna tre olika alternativ, dit man ville åka. Jag valde helt bort Europa, då jag  redan har bott i London i sex månader och därför kände att jag ville  ha en ny utmaning - jag  ville över Atlanten.
 
Mina val såg ut såhär:
1. Rockford College
2. Dominican University of California
3. University of New Mexico

Jag rangordnade dom faktiskt inte i någon speciell ordning, det råkade bli Rockford högst upp och det är jag mycket glad över just nu. Har träffat massa roligt folk och det är jättekul att det är en "svensk-stad". 

Hoppas detta besvarade din fråga, Lina! :) 

 Random bild från Rockford

 

122.

Nu har jag precis kommit tillbaka till mitt rum efter en kväll med frappe och drive-in Movie. Förut utforskade jag den amerikanska kulturen och följde med en polare till kyrkan, men mer om det imorgon!

RSS 2.0